Corona maatregelen

Het is weer toegestaan om rijinstructie te geven. Om de veiligheid en gezondheid van onze leerlingen en instructeurs niet in gevaar te brengen, treffen we een aantal maatregelen.

Vóór het inplannen van een rijles stellen we de vraag of de leerling zelf, of dat mensen in hun huishouden positief getest zijn op het Coronavirus, symptomen vertonen of vertoond hebben van het Coronavirus in de afgelopen 14 dagen.
Indien dit niet het geval is kan de rijles ingepland worden. 

Mondkapjes zijn verplicht tijdens lessen en examens!

Onze instructeurs geven geen rijinstructie wanneer zij zelf of hun gezinsleden positief getest zijn op het Coronavirus of symptomen van het Coronavirus vertonen in de afgelopen 14 dagen.

Tussen de rijlessen door maken wij de contactonderdelen van de lesauto schoon met 70% alcohol. Daarnaast hebben we een reinigende handgel in de auto die zowel door de leerling als de instructeur gebruikt wordt vóór iedere rijles. Volgens de richtlijnen van het RIVM is het niet toegestaan om meer dan 2 personen tegelijk in een auto te hebben. Om die reden nemen we slechts één leerling tegelijk in de lesauto, ook indien het twee gezinsleden betreft. 

Wij verwachten van de leerling:

  • Indien de leerling Coronavirus-symptomen vertoont wordt er verwacht dat hij/zij de rijles zo vroeg mogelijk afbelt. Ook als gezinsleden deze klachten hebben, kan de rijles niet doorgaan. (Aan het afzeggen van een rijles in dit geval zijn geen kosten verbonden)
  • Indien de leerling twijfelt over zijn eigen gezondheid, of de gezondheid van gezinsleden wordt er verwacht dat de leerling hierin de verantwoordelijkheid neemt door de rijles af te zeggen, totdat er duidelijkheid is over zijn/haar gezondheid. 
  • Verder wordt er verwacht dat de leerling meewerkt aan het reinigen van de handen aan het begin van de rijles en deze thuis gewassen heeft.
  • De leerling zorgt zelf voor aanvullende maatregelen, zoals bijvoorbeeld een mondkapje en handschoenen. Een mondkapje is verplicht handschoenen niet.

Indien er nog vragen zijn over het bovenstaande kunt u contact opnemen met uw vaste instructeur of op ons algemene nummer: 033-2865574.

Veel lesplezier gewenst.